39 – Leioaren profil gastronomikoa indartzea proiektu eragiletzat hartuta
Aurrerapen
100%
Deskribapena
Leioan Leioako Ostalaritza Eskola edo Bizkaiko Txakolina Jatorrizko Deituraren Kontseilua bezalako eragileak ditugula aprobetxatuz, herriko gastronomia sektorea sustatuko dugu. Helburua kalitatezko turismoa sortzea da, Leioak lurraldearen gainerakoari eskain diezaiokeenari balioa emanez.
Arduraduna
Enplegu, Ekonomia Sustapen, Merkataritza eta Turismo arloa
Epea
Agintaldi osoan zehar.
Finantzaketa
Municipal
ODS
Ekintzak
Urtero sormen-gastronomiako ekitaldi bat egitea, EHUrekin eta Leioako Ostalaritza Eskolarekin lankidetzan., Ostalaritza-sektorean gaikuntza-jarduerak garatzea., Ostalaritza-sektorean pizgarri-kanpaina bat garatzea, eragin turistikoa sortzen duten kultura- eta kirol-jardueretan inplikatzeko., eta Mendibile Jauregiko jardueren programazioa babestea.
14 – Lejoanbusaren erabilera sustatzea, zerbitzua zabalduz eta indartuz
Hiri barruko autobus zerbitzuak mugikortasun jasangarria bultzatzen du eta, egunez egun, Leioako herritarrei udalerri barruan mugitzeko aukera ematen die. Horregatik, herritarrek dituzten behar berriak aztertuko ditugu, dauden lineak hobetzeko eta ibilgailuen flota berritzeko, iraunkorragoa eta irisgarriagoa izan dadin.
Datozen lau urteetan inguruko turismo-merkatua ikertuko da, sektoreko enpresak Leioan instalatu ahal izateko baldintzak betetzen laguntzeko, eta, horrela, udalerriaren turismo-erakargarritasunari balioa emateko.