39 – Leioaren profil gastronomikoa indartzea proiektu eragiletzat hartuta

Aurrerapen

100%

Deskribapena

Leioan Leioako Ostalaritza Eskola edo Bizkaiko Txakolina Jatorrizko Deituraren Kontseilua bezalako eragileak ditugula aprobetxatuz, herriko gastronomia sektorea sustatuko dugu. Helburua kalitatezko turismoa sortzea da, Leioak lurraldearen gainerakoari eskain diezaiokeenari balioa emanez.

Arduraduna

Enplegu, Ekonomia Sustapen, Merkataritza eta Turismo arloa

Epea

Agintaldi osoan zehar.

Finantzaketa

Municipal

ODS



Ekintzak

Urtero sormen-gastronomiako ekitaldi bat egitea, EHUrekin eta Leioako Ostalaritza Eskolarekin lankidetzan., Ostalaritza-sektorean gaikuntza-jarduerak garatzea., Ostalaritza-sektorean pizgarri-kanpaina bat garatzea, eragin turistikoa sortzen duten kultura- eta kirol-jardueretan inplikatzeko., eta Mendibile Jauregiko jardueren programazioa babestea.

Estekak

Multimedia

Azken proiektuak
14 – Lejoanbusaren erabilera sustatzea, zerbitzua zabalduz eta indartuz
Hiri barruko autobus zerbitzuak mugikortasun jasangarria bultzatzen du eta, egunez egun, Leioako herritarrei udalerri barruan mugitzeko aukera ematen die. Horregatik, herritarrek dituzten behar berriak aztertuko ditugu, dauden lineak hobetzeko eta ibilgailuen flota berritzeko, iraunkorragoa eta irisgarriagoa izan dadin.
37 – Turismo-sektoreko enpresak erakartzea
Datozen lau urteetan inguruko turismo-merkatua ikertuko da, sektoreko enpresak Leioan instalatu ahal izateko baldintzak betetzen laguntzeko, eta, horrela, udalerriaren turismo-erakargarritasunari balioa emateko.
Esparruak – BIZITOKI ERAKARGARRITASUNA